1 Minuut

Van hieruit kan ik op twee manieren naar mijn huis; rechtsom waarbij ik aan de ene kant van de straat uitkom waar ik woon of linksom en dan kom ik aan de andere kant van de straat uit.

En dan gebeurt het; als ik rechtsom naar huis ga dan staat mijn huis anders dan dat ik linksom naar huis ga. Het huis, de straat, alles lijkt een kwartslag gedraaid.

Als kind heb ik daar veel last van gehad. Ik wilde nooit dat het huis gedraaid stond want dan vond ik het minder leuk. Ik was erg gevoelig voor de sfeer als het huis anders stond dan ik gewend was. Het gebeurde niet alleen bij mij thuis maar eigenlijk overal waar ik al meerdere malen was geweest. Om het beeld in mijn hoofd te draaien kon ik dan de fiets pakken en de weg terugfietsen tot op de plek waar de straat gaat draaien. Via een andere weg ging ik dan weer naar huis en stond alles weer zoals ik dat gewend was.

Als ik mijn ogen dicht deed en ik schudde heel hard mijn hoofd heen en weer lukte het ook om het beeld te draaien. Na een paar keer hard schudden deed ik dan mijn ogen open en keek of het weer gedraaid stond. Als dat niet zo was schudde ik weer heel hard mijn hoofd heen en weer net zo lang tot het weer goed stond zoals ik dat gewend was. Soms kreeg ik hoofdpijn van het vele malen hard schudden.

Ik heb het nog steeds. Ik hoef niet meer met mijn hoofd te schudden om het te laten draaien. Ik probeer het beeld in mijn hoofd op te roepen hoe het is zoals ik gewend ben en dan draait het vanzelf weer goed.

Het draait ook wel eens zomaar terug naar hoe ik het niet wil maar dan ga ik meteen weer mijn uiterste best doen om het terug te draaien.

Ik vind het eigenlijk wel een vreemde afwijking. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die dit ook heeft. Ik heb er ook nooit met iemand over gesproken. Dit is de eerste keer…

Richard

Een gedachte over “1 Minuut

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s